вівторок, 6 лютого 2018 р.

З чого почати вивчення комп'ютерної графіки?

У сучасному, високотехнологічному світі зараз нікого не здивуєш крутим фільмом, рекламою або іншим відеороликом з красивою 3D графікою та спецефектами ... Напевно кожен замислювався про те, як створюються такі речі. І можливо, хтось то навіть вирішив особисто навчитись робити круті речі на своєму комп'ютері. Але як? З чого почати? Ця стаття призначена саме для тих осіб, які хочуть почати по справжньому заробляти за допомогою свого розуму і комп'ютера непогані гроші на 3D графіці. По перше вам потрібно зрозуміти що створення спеціальних ефектів не триває пару хвилин, а розробляються вони від години до декількох місяців! І розробка можливо відбувається далеко не в одному програмному пакеті, а в декількох. Моделювання, текстурування, освітлення, робота зі складною анімацією ... Все це вимагає від вас багато зусиль, наполегливості, праці та терпіння.

Autodesk 3DS MAX - найбільш популярна програма для розробки 3D. У парі з візуалізатором Vray робить неймовірно фото реалістичну картинку. Часто використовується в архітектурі, і для створення статичних картинок. Для анімації використовується трохи рідше ніж наступні програмні пакети.
Autodesk Maya. Володар кілець, Трансформери, і багато інших фільмів створювались саме тут. Ідеально підходить для анімації персонажів. Houdini від компанії Side Effects Software. Неймовірно складна, але максимально ефективна в плані анімації програма. Вимагає високого IQ, але результат вартий зусиль. Вся робота в програмі заснована на нодах. Якщо у фільмі ви бачите неймовірно масштабний ефект, швидше за все він зроблений в Houdini.
Adobe After Effects. Навіть якщо ваш ефект неймовірно крутий, після пост обробки він буде виглядати ще краще. Саме для цього існує After Effects. Запам'ятайте! Ніхто й ніколи не залишає ефект у фільмі без пост продакшена. The Foundry: NUKE. Ще одна програма для компоузингу, альтернатива After Effects. Часто використовується в таких компанія як ILM (Industrial Light & Magic), Pixar, Walt Disney Pictures. Adobe Photoshop - складно уявити собі роботу з ефектами, текстурами і компоузинг без цієї програми. Можливо ви здивуєтеся, але вона використовується не тільки для замазування прищів на обличчі. Це неймовірно потужний інструмент для Matte Painting, створення 3D, і текстурингу. Це далеко не повний список програм для створення спеціальних ефектів. Ви можете почати вчитися самостійно за допомогою youtube, або ж записатися на курси у своєму місті. Вибір за вами. Успіхів!)

Посилання на оригінал статті  https://goo.gl/A5aSVN

Немає коментарів:

Дописати коментар