середа, 24 січня 2018 р.

Як роздавати інтернет по WiFi з ноутбука

Що робити, якщо в наявності є кабель, який дає Інтернет, ноутбук, який його приймає, смартфон, оснащений WiFi модулем, але немає роутера? Однак сьогодні, щоб виходити в Інтернет з телефону, купувати його зовсім необов'язково. Можна використовувати ноутбук у якості точки доступу. Такий спосіб має свій мінус - радіус дії такої мережі може бути невеликий. Втім, рішення є і тут, можна придбати WiFi-підсилювач для модуля ноутбука.
Способи роздавати WiFi з ноутбука
Отже, якими ж способами можна роздавати WiFi з ноутбука? Це можна зробити як мінімум трьома способами, причому у кожного з них є свої недоліки.
По-перше, можна все-таки придбати роутер - це найдорожчий шлях. Тут користувача можуть підстерігати проблеми з настроюванням під провайдера, у разі якщо використовується підключення PPPoE або VPN і тому подібні. Проблематична буде робота з торентами. Але є і плюс - ви досягнете свого, налагодивши незалежну роботу і ноутбука і телефону з Інтернетом.
Спосіб другий - це використання WiFi-адаптера в режимі AP, але він доступний не завжди. Тут може виникнути складність у процесі настроювання Інтернету. Аналогічний мінус і у третього способу - використання WiFi в режимі AdHoc.
Як роздавати WiFi з ноутбука: способи обійтися без роутера
Перший спосіб роздавати WiFi з ноутбука
Для того, щоб ваш ноутбук зміг роздавати WiFi, потрібно буде завантажити спеціальну програму "Connectify". Часу на весь процес знадобиться небагато - лічені хвилини. Віртуальний роутер встановлювати не потрібно. Щоб програма запрацювала - її потрібно встановити і запустити.
Далі задається хотспот і, якщо необхідно, пароль. Це не обов'язково, тому що з'єднання захищається алгоритмом WEP2. Далі потрібно буде вказати операційній системі ноутбука, звідки ви будете брати Інтернет. Для цього виконується нехитру дію - заходьте в "Властивості" і вибираєте там створену вами мережу.
Як правило, орієнтуватися потрібно на «Підключення по локальній мережі 2» або «Локальне підключення 2». Тепер зверніть увагу на панель підключень - ви побачите там «доступне підключення», а трей відобразить вам процес роздачі Інтернет. Готово!
Другий спосіб роздавати інтернет з ноутбука
Без спеціального софту теж буде не обійтися. Тільки тепер ви завантажуєте програмку під назвою «Mhotspot». Вона не зажадає установки. Запустивши програму, ви побачите вікно з трьома кнопками. Перша, яку потрібно буде натиснути - «SETUP HOTSPOT», для установки точки доступу.
Далі заповнюєте відповідні поля - вказуєте її назву (це те, що буде відображатися при пошуку точок доступу), пароль (довжина не менше 8 символів). Не нехтуйте захистом свого підключення, якщо не хочете, щоб Інтернетом міг скористатися будь-хто. Збережіть зміни, натиснувши "Ок". Далі точка доступу створиться після натискання кнопки «Start».
Друга частина роботи - безпосередньо роздача Інтернету через існуюче з'єднання. Для цього пройдіть наступний шлях: «Пуск»/панель управління/мережа та Інтернет/центр управління мережами і загальним доступом/зміна параметрів адаптера. Тепер знайдіть там «Бездротове мережеве з'єднання 2» і наведіть на нього курсор - в підказці повинен буде відобразитися текст «Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter».
Щоб надалі було зручно налаштовувати його можна перейменувати в «Virtual WiFi». Далі знаходимо активне підключення, заходимо в його властивості і відкриваємо вкладку «Доступ». Тут ви побачите два віконця для галочок - поставте їх там. І на цьому все.
Відеоінструкція як роздавати інтернет по WiFi з ноутбука
Отже, процес роздачі WiFi з ноутбука не так складний, як здавалося на перший погляд. А значить ви цілком можете обійтися і без покупки роутера.

Посилання на оригінал статті  https://goo.gl/DJR1nX

Немає коментарів:

Дописати коментар