середа, 18 травня 2016 р.

Плюси і мінуси WordPress, як системи управління сайтом. Частина 1 (ПЛЮСИ)


Хоча замовникам сайту рідко надають вибір системи управління, ця стаття саме для них. Сайт, як машина:  дизайн – це зовнішній вигляд, те що бачать користувачі або відвідувачі сайту, а ось система управління – це двигун. До речі, люди причетні до створення сайтів називають систему управління – «двіжком» (надалі в цій статті, система управління сайтом буде іменуватися двіжком). І від «двіжка» залежить багато: швидкість завантаження сайту, надійність сайту,  швидкість його наповнення, розкрутка, розширення функціональності, редизайн та ще багато чого. Почнемо з хорошого. Переваги WordPress, на мою думку, відправляють в чистий нокаут всі його недоліки.


Плюси WordPress, як системи управління сайтом

1. WordPress – безкоштовний! | Плюси і мінуси WordPress
В попередній статті я згадував платні системи управління сайтом, звичайно не всі вони коштують по 625 доларів, наприклад відома система управління Data Life у базовій версії обійдеться лише в 59 доларів, а базова версія того самого Бітрікса – 65 доларів. І якщо в якомусь конкретному випадку без цього не обійтися, то чому б і ні. Але тут мова піде про WordPress, а він абсолютно безкоштовний!
І це не значить що WordPress неякісний – у цьому випадку все інакше, ніж в історії про сир і мишоловку.  Безплатні двіжки існують, вони «нормальні» і масово використовуються при розробці сайтів.
Щоб зрозуміти чому WordPress надійний і якісний, потрібно знати як він виник і чому він безкоштовний. Можливо просто на світі  є дійсно добрі нежадібні люди, які деколи створюють щось дуже добре, з «Open source» відкритим  кодом  і безкоштовно надають світовій спільноті для користування. Так виникли:  операційна система Linux,  Open Office,  безкоштовні двіжки для сайтів – WordPress,  Joomla, Drupal і тд.

Неймовірно, але  Wordpress створив дев’ятнадцятирічний програміст

Internet – це символ свободи і вільного спілкування, а сайти  - інструмент за допомогою якого можна це спілкування реалізувати. Наприклад, поділитися своєю інформацією, думкою, фотографією з цілим світом.  Проте,  для реалізації цієї ідеї потрібен безкоштовний двіжок для сайту. І, можливо, саме це підштовхнуло дев’ятнадцятирічного програміста в окулярах з грубою чорною оправою і «шухером» на голові, який ще по сумісництву є доморощеним генієм створити такий двіжок. Після «народження» в 2003 році WordPress, за  його вдосконалення і написання додатків, модулів взялися  ентузіасти. З плином років популярність WordPress зростала, засновник Метт Мюлленвег оновлював  версію з року в рік, кількість прихильників, користувачів і програмістів-ентузіастів росла… і людство отримало прекрасну систему управління сайтом.
2. Для WordPress створено багато  безкоштовних плагінів*… | Плюси WordPress
Для WordPress написано сотні плагінів, більшість з них безкоштовні і доступні для усіх. З їх допомогою можна досягнути дійсно вражаючих функціональних можливостей, таких як створити інтернтет-магазин або дошку оголошень.
*плагін - функціональний додаток, мудуль, наприклад слайд шоу, або контактна форма відправки повідомлень
3.  Для WordPress ще більше безкоштовних шаблонів* ! | Плюси WordPress
Для WordPress написано сотні плагінів і тисячі готових шаблонів* сайтів, які можна скачати і встановити за декілька секунд.
*шаблон сайту – це готове графічне рішення дизайну сайту. Іншими словами, готовий шаблон = готовий сайт. Шаблон включає в себе такі етапи: дизайн макету сайту, порізка і верстка та інтеграція з WordPress.
4. І WordPress – зручно розкручувати ! | Плюси  Wordpress
Є багато плагінів для розкрутки сайту, як платних, так і безкоштовних. Серед безплатних є плагіни, які автоматично генерують карту сайту, дають можливість прописати ключові  слова (пошукові запити) для кожної сторінки посту, тощо. Сайт на WordPress легко оптимізувати, а код зробити «чистим» та валідним.
5. Та і взагалі WordPress – дуже зручний | Плюси  Wordpress
Дуже зручно, швидко і легко наповнювати сайти зроблені на WordPress. Можна за декілька секунд розмітити на сайті прайс цін у вигляді великої таблички. А робиться це простим копіювання ctrl+c і вставкою – ctrl+v з ворду чи екселю в адмінку*.

Адмінка  Wordpress  не складніша ніж  Word

Адмінка WordPress дуже зручна, є інтерфейс на українській мові. Щоб додавати інформацію на сайт через адмінку, не потрібно мати спеціальних навиків – це доступно для будь-кого, хто вміє просто користуватися ПК.
*Адмінка – від слова адмініструвати, керувати, це спеціальна сторінка на сайті, в якій є редактор схожий на Word, для додавання інформації на сайт. Зайти на таку сторінку можна ввівши логін і пароль.

Посилання на оригінал статті  http://goo.gl/r1TBnf

Немає коментарів:

Дописати коментар