вівторок, 24 травня 2016 р.

Як видалити Baidu з комп'ютера


Як видалити Baidu з комп'ютера
Baidu - це відома китайська компанія, яка створила однойменну пошукову систему і масу інших продуктів, що забезпечують захист комп'ютера від вірусів і прискорюють роботу системи. В реальності Baidu сильно заважає роботі комп'ютера, викликає зависання системи і перезавантаження (типово для ноутбуків). Саме тому питання, як видалити Baidu з комп'ютера, є передбачуваним.
Як видалити Baidu з комп'ютера
Baidu поширюється на безкоштовній основі і при цьому встановлюється разом з іншими не менш
"необхідними програмами", як Агент Mail.Ru, які можна підчепити при завантаженні файлу з інтернету. В результаті на комп'ютері встановлюються китайські додатки - пошукова система, антивірус і програма, яка має поліпшити продуктивність системи.
Здавалося б, що від Baidu одна тільки користь, та тільки поводяться всі ці додатки неймовірно підозріло. Вони використовують весь обсяг оперативної пам'яті, в результаті чого система починає виснути, неможливо відкрити жодну папку, увійти в Пуск і просто запустити іншу програму. Поліпшить ситуацію тільки вихід із системи і повторний вхід в неї, якщо не хочете перезавантажуватися. Але хвилин через 20 ситуація повториться знову.
Що ж це за програми такі? Є думка, що це китайський вірус, але це не так. Вірус може створювати копії самого себе і впроваджуватися в коди інших програм, в той час як Baidu цього не робить. Насправді робота Baidu більше схожа на роботу шкідливого ПО, тому впоратися з нею за допомогою антивірусу і звичайних утиліт, які перевірять систему на віруси, не вийде. На те, що Baidu є шкідливим ПЗ вказує той факт, що комп'ютер вважає його процеси системними, а це унеможливлює завершення роботи програми навіть через Диспетчер завдань. Вам залишається тільки спостерігати за тим, як BaiduAn, BaiduSD 360safe, UC і кілька інших подібних додатків використовують ресурси вашої системи.
Видалити антивірус Baidu, а також пошукову систему і всі пов'язані з ними інші додатки, як Baidu PC Faster, здається неможливо. Якщо в системі залишиться хоч один з елементів цього ПО, то віддалені вручну або ж за допомогою програм відсутні елементи заново встановлюються при наступному ж перезавантаженні. А якщо враховувати, що видалити Baidu не завжди можна через компонент Програми та програмне забезпечення, а деінсталлятор працює тільки китайською мовою, то завдання здається нездійсненним. Насправді це не так. Видалити Baidu і всі компоненти можна дуже просто.
Якщо у вас в переліку програм відображається встановлений Baidu, натисніть кнопку «Видалити/змінити». Розпочнеться стандартний процес видалення програми і перед вами відкриється вікно на китайській мові. Вам необхідно поставити всі галочки в порожніх квадратиках, потім натиснути кнопку підтвердження видалення програми. Їх в деінсталляторі дві, вам же необхідна нижня ліва. Потім знову відкриється вікно, в якому натисніть ліву кнопку підтвердження ваших дій. Програма буде повністю видалена з комп'ютера.
Зазвичай Baidu поставляється в пакеті з другої програмою, яку також необхідно видалити. Якщо такої немає, подивіться в папці Program Files на диску C. Там обов'язково буде не одна папка, в назві якої є слово Baidu, а декілька. Вам необхідно переглянути ці папки і знайти в них все виконавчі файли, які називаються uninst.exe. Виконайте всі ці файли для видалення всіх компонентів Baidu, після чого перезавантажте комп'ютер. Тепер можна спокійно видалити залишилися після Baidu папки, вони повинні бути порожніми.
Baidu часто стає причиною появи вірусів на комп'ютері, тому не завадить провести аналіз системи за допомогою утиліт. Також вам знадобиться програма AdwCleaner, яка допоможе виявити заражені і підозрілі папки, які Baidu створила у вашій системі. Збережіть AdwCleaneer на робочому столі, запустіть його від імені Адміністратора (в Windows 7 і 8 це можна зробити через контекстне меню), після чого натисніть кнопку Scan і дочекайтеся закінчення сканування. Виберіть папки, які необхідно видалити, після чого комп'ютер перезавантажиться.
Якщо після пророблених дій Baidu знову з'являється на вашому комп'ютері, значить, він встановлюється через інші завантажувальні програми, збережені на вашому комп'ютері. Видаліть їх і проведіть повну перевірку системи за допомогою антивірусних утиліт, а також утиліт для видалення шкідливого ПЗ.

Посилання на оригінал статті  http://goo.gl/QA4kwy

Немає коментарів:

Дописати коментар